torstai 27. helmikuuta 2014

"Tiiliseinä"

Teen koulun käytävällä tällaista tiiliseinä-imitaatiota. Seinä on kyllä ihan oikeastikin tiiliseinä, mutta edellinen työskentelijä oli tasoittanut sen. Löysin ohjeet Kuviointi- ja koristemaalauksen käsikirjasta (Kerry Skinner). Tiiliseinä-imitaation lisäksi tähän tulee saman kirjan ohjeiden mukaan "vanha laastipinta".

Tarvikkeet:

Pohjamaaliksi jotain vaaleaa, himmeää lateksimaalia
Sävytyspastoja tai akryylivärejä (esim. luonnonsiena, poltettu siena)
Karkeuttavaa ainetta esim saumalaastia, kvartsihiekkaa
Akryylilasuuria
Harmaata lateksia

Aloitin työn tekemällä teipillä tiilikuvion. Teipin leveys on n. 1cm, tiilen korkeus n. 7 cm ja pituus 20 cm. Tiiliä varten sävytin kahteen eri purkkiin mielestäni sopivat värit (toisesta tuli vaaleampi ja keltaisempi ja toisesta tummempi ja punaisempi) . Pohjamaalin sävy vaikuttaa myös lopputulokseen, joten ei haittaa jos siinä on jo valmiiksi tiiliin sopivaa väriä.  Maalin joukkoon sekoitetaan myös vähän laastia, jotta se tulee paksummaksi ja karkeammaksi. Seos levitetään seinään lastalla aika ohuesti, eikä sitä kuulu saada ihan tasaiseksi. Tässä vaiheessa teipit kannattaa ottaa irti ja jättää työ kuivumaan. Jos teipit ottaa irti vasta työn kuivuttua saattaa myös tiilistä irrota "palasia". Seuraavana päivänä voi tehdä uuden kerroksen vanhan päälle. Pintaa voi myös hieman hioa jos se tuntuu liian karhealta.
Tein koko pinnan yli vielä väripesun poltetun sienan ja luonnon sienan värisen akryylivärin (yht. 1 osa) ja akryylilasuurin (2 osaa) seoksella.Sekoitin harmaasta lateksimaalista ja saumalaastijauheesta "laastin" ja maalasin pienellä siveltimellä raidat. Ei haittaa vaikka niistä tulisi hieman epätasaisia.


 Vanhan laastipinnan tein lateksimaaleja ja laastijauhoa sekoittamalla samaan tyyliin kuin tiiliseinässäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti